Jocul de-a ea

De-ar fi fost să n-o mai simtă, ar fi încercat să o elimine strop cu strop.

Prin toți porii, de-ar fi fost să nu-i mai fie ar fi încercat să o facă să se evapore, să i se îndepărteze de gânduri, de vise, de fantasmele nopților târzii de vară, de stropii reci și de hainele rupte de atâta ea : ea zâmbind, ea dansând, ea scoțându-i copilărește limba, el închizandu-i ochii în cuvinte si pleoapele între buze, ea strângându-i  în joacă sufletul prea stans, el înecându-și durerea între două metafore alese la întâmplare.

De-ar fi fost să se scuture de ea cea pusă la dospit odată cu inima și revărsată mult peste puterea lui de înțelegere, ar fi început cu ochii ei verzi și ar fi continuat cu degetele ei fine amăgind literele în jocuri inventate la ceas târziu de noapte. Apoi, de-ar fi fost să nu-i mai fie, s-ar fi prins în jocurile ei atât de intens și atât de departe încât ar fi uitat își mai revină din jocuri și și-ar fi spus atunci că nu poate să n-o simtă, că nu poate s-o evapore, că-i este imposibil să nu-i mai fie, că poate doar să închidă ușa jocului cu trei lacăte mari, să uite unde a pus cheile și apoi să îl prindă dimineața căutând cheile printre pernele ude de atâta și joc și printre cearceafurile șifonate de atâta ea.

Dar n-a fost decât mult prea devreme să n-o mai simtă, ea nu-i mai era, nu-i  fusese practic niciodată să nu-i mai fie, căci nu-i fusese cu adevărat decât în joc. În realitate nu-i putea fi decât a celuilalt.

(Tema săptămânii – O iubire interzisă )

Abisurile le găsiți și aici

4 comentarii

  1. Frumos si de o sensibilitate si realitate absoluta, imaginea aceastei povesti de iubire, însa, cred ca este doar în 2D, în tre paginile cartilor sau pe ecranele de sticla ! Ma întreb cine sau ce, ar putea sa împiedice sau interzica iubirea autentica neconditionata si dimensiunile ei irezistibile si nelimitate ? 🙂

    Apreciază

  2. Rationalul a fost,este si va fi întotdeauna în opozitie cu sentimentalul, iar acest ‘razboi intern’ fiecare îl percepe si-l duce în functie de spatiul, timpul si mediul în care a evoluat si s-a dezvoltat, nu în ultimul rând, în functie de nivelul pragmatismului cognitiv si aplicarii Adevarului absolut în propria-i existenta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s