Scai pe blugii mei

black-thistles-4-erin-boyle-gardenista

– De mine n-o să scapi! mi-ai aruncat.
Răspunsu-ți-am în gând: „ești țara mea, ești lumea mea, ești punctul x de pe planetă, unde-s cuprinsă între ghilimele, citată fiind corect”.

Un scai pe blugii mei ești. Nu pot scăpa de tine. Nici nu vreau. Blugii-mi arată perfect așa. C-un scai.

Închisu-m-ai între obloanele minții tale. Ventriculele-ți mă cuprind, pulsând vată de zahăr. Mă strâng. Moale și dulce mă strâng și ocrotită sunt.
Cuib mi-ești. Și inimă în cuib îți sunt.
Exil îmi ești. Și bucurie-ți sunt. Și lacrimă îți sunt. Foame și sete mă cheamă.
Scai lipit de blugii mei ești.
– De mine n-o să scapi!
Exil îmi ești. În lacrima și râsul tău m-ai încrustat. Frumos și trainic m-ai încrustat. Căci viață-ți sunt, adânc înfiptă-n mintea ta. Scai gândului încins, ori înghețat. Mereu îți sunt.
Iar tu? Un scai pe blugii mei. Exilul meu.
Blestem și binecuvântare-ți sunt: viață îți sunt, cu bune și cu rele.
De tine n-o să scap: e cheia.

(Flash 24 – „Exilat în durerile și bucuriile celorlalți”) Em – Sweet & Salty

Categorii:

14 comentarii

    1. Citind ce-ai scris îmi vine să cânt, dar mă tem că aș speria publicul cititor. Glas de lebădă are autorul și țuști în stuful de pe malul lacului. :)))
      Îmi place când citezi din noi. Aș zice că e o onoare, dar no… cam nu pot. 😀

      Apreciat de 1 persoană

  1. Extraordinar de mult mi-a plăcut! Și stilul și tot!
    Îmi permit o întrebare, având în vedere că te citesc doar de un an: ai mai cochetat cu acest stil de scriere, cu acest joc cu verbele sau a fost un experiment și o inspirație de moment?
    Nu ești obligată să îmi răspunzi, întrebarea are sămânță egoistă, în sensul că mi se pare fascinantă ușurința ta de a scrie nu doar la patru mâini, ci din mai multe partituri. Și „profit” de tine pentru a învăța. Să „fur” un pic din ușurință, că talentul îți e dar divin, acela e doar al tău. Asta îmi e clar 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cu drag îți răspund la orice întrebare: da, mai am texte ca acesta. Și da, a fost o inspirație de moment, văzând tema. 🙂
      Iar tu ai talent și vocea ta interioară. Și dacă îți place mă bucur mult, pentru că și reciproca e valabilă. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

  2. Recunosc, firea mea pământeană nu m-ar fi dus niciodata spre o asa abordare, eu neintelegand din temă decat adevaratul exil in vietile celorlalti, uitand-o pe a ta. Usurinta cu care scrii și imaginatia ta, insa, mă scot din zona mea calduta si-ti multumesc. Scai de iubire, pe inima ta, îți rămân! Imbratisari!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Scai de iubire pe inima mea să-mi rămâi. Te pup și-ți mulțumesc. Mărturisesc acum ție că vorbele se duc uneori de capul lor, ca și cum ar avea cap și coadă și picioare. 🙂 Sunt cam nebune ele, o dată curg liniștite, alteori parcă-s o oală cu apă la fiert. Nu mă pot pune cu ele. 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu