Sfârșit de clasă a zecea, 1987

Sfârșit de clasă a zecea, 1987, vara, de la „una individă” pentru F, într-un plic îngălbenit de timp 

Dragă F,

Țin să te anunț de la bun început că am de gând să îți scriu mult azi. Deși am aflat că mergem la mare nu sunt deloc veselă. Azi e duminică și, până vinerea viitoare, se pot schimba o mulțime de lucruri. Ți-am spus la telefon că eu nu cred în neprevăzut. O fi el frumos și vesel dar la mine nu prea “pică”.

În ceea ce îi privește pe cei doi adoratori ai tăi, eu zic să nu îi alungi.  Cel puțin, păstrează-l pe unul. Altfel, îți va părea rău. Asta ți-o spun din proprie experiență. Va veni un timp când te vei da cu capul de toți pereții care îți vor ieși în cale că ai pierdut atâtea ocazii să nu rămâi singură. Dacă nu mă vei asculta, mă voi ruga să ai parte de câți mai puțini pereți.

Drept să îți spun, mi-ar părea foarte bine să îi cunosc și eu pe X și pe Y, așa că fixează-le întâlnire la mare. Oricum ar fi, vreau să uit că există plictiseala. Ce-ar fi , dragă F, să ne facem puțin de cap ? Așa, în limitele posibilului. Chiar ai de gând să ții un chef ? Văi, ce coincidență, și eu am chef să țin un chef.  Trebuie doar să duc o luptă de convingere cu maica-mea să-mi ia un pickup cu boxe de 15W ca să « urle » muzica.

Am uitat să-ți spun ! Ai rămas în urmă cu croitoria. Eu, între timp, mi-am făcut o fustă galbenă cu multe pliuri și o bluză neagră. Să nu începi și tu cu teoriile “vai, neagră? Dar ești atât de tânără …”

În rest,  nimic. Ocupații diferite de cele enumerate de tine în ultimul tău bilet – spălat, curat, mâncat, citit, croit- există, dar sunt foarte monotone fiindcă se repetă la « intervale de timp egale” : plimbarea și badmintonul. În general vara, pe la hotelurile din zonă, vin mulți turisti , unii fiind și tineri și băieți. Se pare însă că vara asta nu prea se respectă regula. În schimb , vara asta au venit mulți de la Televiziune – cică se filmează – și, printre ei, tipul care a jucat în ”Liceenii” în rolul lui Șerban. Să vezi tu ce puzderie de puradei vin în fiecare seară să îl strige pe “Serban”, pe numele lui adevărat Tudor Petrut … Ah , apropo, R a picat la facultate … Mi-am adus aminte.

Alte ocupații pe care le am ? Ascult muzică, dar asta numai când am vreo casetă luată cu împrumut, și fac cumpărături. D e bine , ea nu pleacă nicăieri în vacanță. Săptămâna trecută ne plimbam amândouă prin pădure și ne plângeam că nu plecăm nicăieri. Doar eu cu lacrimi adevărate, ea doar cu gândul. Acum, după ce am aflat că plecăm la mare, o las doar pe ea să își continue activitatea.

În rest… cum s-a terminat cu treapta, am fost la Claudia , la ziua ei. A fost relativ bine deoarece eram foarte puțini din clasă. Vreo 5 și, restul, până la 13, erau rude și vecini.

Alta a fost povestea cu cheful de la C. Cheful de la Clau a fost vinerea și sâmbătă, la oră 2 am primit telefon de la E că sunt invitată la chef la C. M-am bucurat dar a fost greu să o lămuresc pe maica-mea să mă lase. Cheful era duminică și eu aveam programat să merg pe munte. Ca să o convingă, a venit DN să îi ceară voie. Până la urmă m-a lăsat. A fost excelenet la chef, lăsând la o parte căldura. A fost foarte fain pentru că erau vreo 14 băieți și doar 7 fete. Îți dai seamă cât am fost de ”solicitate” . Un fapt demn de semnalat : schimbarea totală suferită de scumpii noștri colegi în urmă trecerii cu brio a treptei. Să-l fi văzut pe CT și pe OT cum le mai dansau! OT era cu totul și cu toul alt om – cu toate că la început era cam trist săracul fiindcă îi lipsea L.  La 22:45 eu și D am întins-o că era târziu.

Ieri am fost cu unchiu-miu în oraș și ne-a prins ploaia. Ploua și noi eran uzi fleașcă. A fost excelent !

Acum te las, dragă F, că s-a făcut târziu. Scrisori nu prea primesc pentru că, știi tu, vacanță, concedii. Adrese noi nu am, caută și tu în ziare – ” Magazinul” de săptămâna trecută, ”Săptămâna”. Te las și aștept răspunsul tău.

PS: Se pare că și azi va fi o duminică plicitisitare. Scuză-mi scrisul dar trebuie să îl schimb

 

Flash 24 „Scrisoare din trecut” by Abisurile

Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s