Noaptea sufletelor

Dimineața căzuse că o bombă și omorâse toate sufletele. Odată cu sufletele, oamenii își pierduseră visele și orașul de la capătul mării părea un amestec ciudat de căi lăsate de izbeliște, pietre în calea uitării și ruine de tot felul îngrădite cu o sârmă de fier ruginită de la ploaie.

Plouase mult în ultima vreme și sufletele dispăruseră cu urme cu tot. Nimeni nu putea explica fenomenul, cu atât mai puțin Mark căruia i se întâmplase în aceea zi sumbră de marți, să se privească în oglindă ciobită de pe holul lung și să nu se mai regăsească. Privirea îi era goală și ochii gri. Pe moment dăduse vina pe lipsa de somn. Dormea prost, întrerupt și extrem de lejer. Capul îi vuia de pași și gândurile îi invadau mintea la cel mai mic zgomot. Și, slavă Domnului, zgomote erau. Nopțile orașului de la capătul mării erau pe cât de negre pe atât de zgomotoase. Gândurile oamenilor nu puteau să tacă. Se învinuiau reciproc și nu erau învățate să accepte tacit. Indiferent de argumentele celorlalți, toate gândurile aveau dreptate. Din cauza vacarmului, oamenii din orașul de la capătul mării nu mai dormeau de jumătate de veac. Le crescuseră cearcăne în jurul sprâncenelor și obrajii li se ascuțiseră cât să lase loc ochilor bulbucați să crească.

Se analizase de multe ori problemă și nimeni nu găsise explicație nopților zbuciumate. Crima fusese propusă ca experiment și, pentru că  nu existase certitudinea rezolvării, se presupuse că experimentul va reuși.

În oglida veche de pe holul lung, Mark se privea si aștepta noaptea. Ca și el, toți ceilalți oameni din orașul golit de suflete, își doreau minunea infinit de mult. Când picase noaptea, nimeni un putuse trage nici o concluzie. Într-un mod complet inexplicabil, odată cu moartea sufetelor dispăruse și capacitatea oamenilor de a se bucura de liniștea nopții.

Flash : „orașul de la capătul mării ” by Abisurile

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s