Cert este că nu puteam scrie cu subtitluri!

Mă pocnise inspirația într-o dimineață, pe la 5. Dădea ziua pe dinafară, stelele își adormeau strălucirea și ziua încerca să înceapă, când “hop”, am realizat că lumea nu are nici o formă.

Nu puteam descrie senzația, era ca un fel de învăluire profundă în care intri nesilit de nimeni și nu mai ieși. Cert este că nu puteam scrie cu subtitluri. Mă forțasem de câteva ori și rezultatul fusese unul macabru. Un alt “eu” împins de la spate de mâini nevăzute așternuse în virtual o amestecătură bombástică de oameni și fapte, totul într-o lipsă crasă de sentiment.

Nu făcusem decât formă și nu respectasem decât niște reguli decise de alții. Mă pierdusem undeva pe drum și, de frica necunoscutului, hălăduisem zile la rând cu o minte șleampătă în căutarea regăsirii de sine. Mă căutasem pe rând în ochii celorlalți, în virgulele lor, în subînțelesurile fiecăruia dar nu reușisem decât să mă afund și mai tare în coșmarul identității pierdute.

Până într-o dimineață, pe la 5, când , pe nepusă masă, revenise. Se făcea că lumea, așa fără fomă cum se dovedise a fi, o luase într-o direcție impusă de regulile dictate de toți ceilalți. Faptul în sine nu părea să zdruncine conștiințe neîmpăcate ci mai degrabă instaurase un fel de consolare în lipsă de altceva. Și atunci, în impulsul dictat de primul strigăt al zilei ce urma să vină, am realizat că forma e doar aparenta în care ne scăldăm pe zi ce trece în căutarea a ceva pierdut demult, într-un fel de conștiință colectivă dictată de toți ceilalți în afară de noi.

Flash 48 „M-a pocnit inspirația” by Abisurile

Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s